Vakantie in Europa?

Iedereen heeft ze wel denk ik, een herinnering aan een vakantie in Europa. Want goed beschouwd, wat is Europa mooi als vakantiebestemming. Grofweg kun je Europa verdelen 4 delen.  Zuid Europa met Spanje - Italië - Griekenland en misschien Frankrijk ook wel.

Midden Europa met Engeland - Nederland - Duitsland en Oostenrijk, oost Europa met Polen - Tsjechië - Kroatië - Hongarije, Servië en Montenegro. Als laatste hebben we natuurlijk noord Europa met Zweden - Finland - Denemarken en Noorwegen. 


Zelfs wanneer we kijken in één deel is er een enorme verscheidenheid. Verscheidenheid in

  • natuur
  • bevolking
  • gebruiken
  • taal
  • enz

Het noorden: op natuur vakantie in Europa

Maken we een rondreis door het noordelijk deel van Europa komen we hele uiteenlopende natuur tegen. Denk eens aan de hele dichte naaldboombossen in het noorden van Noorwegen en Finland. De fjorden in Noorwegen - de vele meertjes in Zweden. Zelfs in Noorwegen kennen we al 3 verschillende klimaatsoorten: aan de kust bij de fjorden een heel licht zeeklimaat, vergelijkbaar met Nederland en Vlaanderen. Meer naar boven een toendraklimaat en kijk je ten oosten van de grote bergketens dan heerst daar een landklimaat met alle gevolgen voor de vegetatie vandien. 

Of wat dacht je van de meer dan 400 eilanden waar Denemarken uit bestaat? Deze eilanden zijn grotendeels met bruggen en tunnels met elkaar verbonden. Denemarken is ongeveer net zo groot als Nederland en heeft maar 5,7 miljoen inwoners. Je hebt daar dus wat meer ruimte voor jezelf zullen we maar zeggen. Het grootste eiland is Jutland.

Om dan nog maar niet te praten over Finland en Zweden waar weer compleet andere mooie vakantie bestemmingen te vinden zijn. Of wat dacht je van het Noorderlicht spotten op IJsland?

Het zuiden: zon vakantie in Europa

Veel mensen kiezen voor een vakantie in het zuiden van Europa omdat het daar het meest zon zeker is. Vooral Engelsen - Noren en Nederlanders kiezen ieder jaar voor een tripje naar het zuiden. Of je nu kiest voor Spanje of Italië, in de meeste gevallen schijnt in de zomer de zon. Frankrijk is wat meer voor de cultuursnuivers onder ons. 

mijnmooisteherinnering.nl dolomieten zuid europaHele mooie vakantie herinneringen liggen bijvoorbeeld in noord Italië, de Dolomieten. Een landschap van grillige bergtoppen, je kunt je nauwelijks voorstellen dat je nog in Europa bent. In het plaatsje Barbiano, net over de Brennerpas, ligt een geweldig plaatselijk hotel genaamd Zur Traube. Wanneer je daar in de avond op het terras zit heb je een schitterend uitzicht over de Dolomieten. Vooral wanneer de zon ondergaat, zie je de rode gloed weerkaatsen op de bergen. En dan met een Warsteiner in de hand .... vakantie in Europa, wat hebben we het toch slecht.

Het midden: een rondreis door Schotland

Met iets oudere kinderen een huifkartocht maken door Schotland. Trekken van kasteel naar kasteel of voor de verandering een bed-and-breakfast. Je bagage gaat dan telkens vooruit en het enige dat je mee hoeft te nemen is handbagage. Picknicken op de Schotse Hooglanden, wijdse uitzichten en in de avond dineren met de kasteelheer. Wie wil er nu niet zo op vakantie in Europa?
 

Copyright © 2009 - 2019 LDB Sales B.V.